Op zondag 17 juli hadden zich 6 enthousiaste solexrijders verzameld bij De Grebbelounge. Het was prachtig, zonnig weer deze zondag.

Na een heerlijk kopje koffie werden de solexen iets na half 11 gestart.

De tocht begon over een klein smal linie-dijkje (waar we eigenlijk niet mochten komen, maar gelukkig kwamen we niemand tegen).

Via buurtschap De Groep naar de 1e stop bij educatief centrum Grebbelinie in het vizier.

Nadat iedereen was bijgepraat en voorzien was van een solex/brommer snoepje ging de tocht verder via het boerenland van Woudenberg. Veel protest spandoeken in de wei, de meeste boeren hadden de vlag omgekeerd uithangen.

De tocht werd voortgezet langs een klein stukje van het Valleikanaal, eigenlijk mochten wij hier ook niet komen, maar met 6 solexen die keurig achter elkaar aan reden, ging het prima.

Uiteindelijk kwamen we uit in Achterveld , waar we bij de Hessenkar heerlijk hebben geluncht. De bekende omeletten, uitsmijters en garnalenkroketten gingen er met smaak in. En met een plaatselijk biertje erbij smaakte het helemaal goed.

Hierna werden de solexen ook van een drankje voorzien. De tocht ging verder via buurtschap Kallenbroek naar Barneveld.

Na Barneveld hadden we de middagstop bij een klein sluisje aan de Barneveldse Beek. De stoelen stonden klaar om te vissen, maar helaas lag er geen hengel bij.

Nadat iedereen zich tegoed had gedaan aan heeeeeel veeel snoepjes werd de tocht voortgezet via de Postweg, Ederveen weer terug naar de Grebbelounge.

Dezelfde chagrijnige serveerster, die er ’s ochtends ook was, kwam ons wel een heerlijk koud biertje brengen.

Ondanks het kleine clubje wat deze tocht van 59 kilometer meereed, vond ik het erg gezellig en heb er zeker van genoten.

Tot de volgende keer,

Groet Ans