Na een periode van koud weer met de nodige sneeuw en voor de omslag naar storm Isha was het niet aantrekkelijk om op de Solex naar de Nieuwjaarsreceptie van de Stichting Pegalex te komen.

Met diverse ander vervoermiddelen kwamen er 18 Solexfanaten om elkaar te ontmoeten in een gezellige sfeer. Didi had gezorgd voor een welkom met koffie en thee met de nodige verschillende koekjes. Na een lange periode vanaf de laatste Solextoertocht in oktober was er veel te vertellen en te vragen. De tijd gaat snel en voor je het weet komt de voorzitter Frank met zijn Nieuwjaars toespraak. De nadruk lag op een terugblik tochten 2023, een vooruitzicht tochten 2024. Daarnaast een toelichting op de tweesplitsing van Whatsapp waardoor een tweedeling in de Stichting Pegalex kan ontstaan. Natuurlijk was er ook nog de geboorte van Facebook welke via Heidi is opgezet en tot slot de kilometervreterprijs 2023. Deze gaat voor de heren naar Peter van Daalen die de prijs voor de 8ste keer in zijn bezit krijgt. Hij zoemde mee met alle tochten in totaal 505 km op den teller. Bij de dames ging deze voor de eerste maal naar Heidi Huibers die 279 km mee pruttelde op de Solex.

Na de uitleg van de tweesplitsing in Whatsapp kwamen er diverse verklaring naar boven van voor- en tegenstanders. Het was wel duidelijk dat de lijmpoging van het bestuur geen vruchten heeft afgeworpen richting de initiators van de tweede whatsapp, die daarbij ook een aantal andere donateurs in het kielzog meegenomen hebben. Dit was allemaal niet de bedoeling, maar het heeft wel plaatsgevonden. Het doet de Stichting Pegalex geen goed om op die wijze via verschillende kanalen te communiceren. Het bracht in elk geval de nodige reuring bij de aanwezige donateurs.

Onder het genot van een hapje een drankje was er ook een dank woord voor Didi en Theo Groothuis die er voor gezorgd hebben dat we in een mooie ouderwetse soos de nodige middelen hadden om tot vroeg in de avond af te sluiten.

Tot op één van de volgende solextochten.