Frank heeft mij gevraagd om van deze rit een verslag te maken, al ben ik daar voor mijn gevoel niet zo goed in, heb ik er toch maar mee ingestemd.

Het weer was ’s morgens al heel mooi, dus het was een goed begin van de dag. Het inschrijven begon om half tien en ik was daar heel druk mee, uiteindelijk waren er 235 inschrijvingen brommers en solexen. Na de koffie starten de Solexen om 10.30 uur en het was de bedoeling dat we samen met de groep Pegalex zouden rijden. 

Henk wist dat de uitgepijlde rit best lang zou zijn, dus hij was van plan om hem voor de solexen wat in te korten, laat dat maar aan hem over. Dus een deel knooppunten en dan weer de route bordjes. We beginnen in Mariaheide-Uden-Nistelrode- dan via de Maashorst naar Schaijk-Reek- Velp -Escharen-en dan Beers, waar de pauzeplaats is en er voor de Pegalex rijders, twee broodjes kroket of frikandel zijn (met dank aan Henk).

We laten het ons allemaal goed smaken, en de drankjes en ijsjes gingen er ook goed in.

In het eerste deel was mijn solex weer eens bezig met het hebben van de nodige kuren en dan weet Henk dat ik dat heel vervelend vind, (dat is nog maar zwak uitgedrukt) heb veel getrapt. Dus het was wel prettig dat het na de pauze goed ging, dat is wel veel plezieriger. Via Vianen-Haps-Wanroij naar Landhorst via bordjes. Vanaf Landhorst nemen we weer de knooppunten en komen we bij Huize Padua uit, daar effe gestopt en afgesproken dat we in Handel effe op het terras gaan zitten. Daar was het een hele invasie van solex rijders,15 personen, dus we hadden een volle hoek, aangezien we elkaar ook allemaal kennen was het heel gezellig. Tom en Piet hadden een lekker ijsje besteld. Er waren nu ook geen solexrijders van onze club bij, die allemaal die dag niet konden rijden. Via Gemert nog even gestopt bij het Esdonks Kapelleke , Boekel-Erp weer richting Mariaheide. We waren om ongeveer 16,00 uur weer daar, dan smaakt een drankje weer lekker. Het was een rit van ongeveer 83km, maar moet wel erkennen dat het voor ons een heel mooie rit was, we hebben al veel van Brabant gezien, maar nu zijn we op veel plekken geweest waar we nog nooit geweest waren. Wij zijn blij dat de andere rijders dezelfde meningen hadden, en we hopen dat ze nog vaker hier komen rijden.

           Groetjes Nelly van Lierop.