Op vrijdag 1 juli verzamelde zich steeds meer Solexrijders die zich aangemeld hadden voor het Solexweekend. Dit is inmiddels uitgegroeid naar 4 Solexclubs. Naast de Gelderse Pegalex, De Zeeuwse Solexclub Zeeland, Het Bergen op Zoomse Tuf-Tuf en uit België afkomstige De Campse Solexisten waren er ook enkelingen van De Brabantse Bromvliegers en De Carbidbus, de Limburgse Lexso, De Noord-Hollandse Vroem-Vroem en wellicht nog enkele die ik gemist heb.

De korte Solextoer op vrijdag heb ik helaas gemist, maar de heerlijke Chinese maaltijd smaakte prima. Daarna was het al gezellig babbelen tot in de late uurtjes.

Zaterdag 2 juli. Els had echter een strak programma opgesteld, want om 8:00u werden er alweer spek met eitjes als het ontbijt geserveerd. Langzaam kwamen er nog meer en meer Solexrijders aan. Om 10:30u vertrokken we vanuit Camping in Breezand met 44 Solexrijders richting Anna Paulowna en via het Amstelmeer naar Hippolytushoef naar Den Oever. Na een lange rechte weg van bijna 8 km naast het Amstelmeer belande we in Medemblik. Inmiddels was het tijd om de lunch te nuttigen. We kregen dan ook twee uur om Medemblik te verkennen en te lunchen. Om half twee was het verzamelen bij de kerk om via Het Westeinde en Twisk met veel hobbelige steentjes de terugweg  richting Breezand. Op de terugweg nog een tussenstop in niemandsland waar we het toch voor elkaar kregen om een drankje te bemachtigen in Café ‘t Centrum te De Weere. De terug weg via polderwegen was wat saai, maar na 86 km bereikte we de thuisbasis camping de Tulpenweide.

Na aankomst gezellig praten tot aanvang van de BBQ. De BBQ met Answald en Arnold aan het roer smaakte voortreffelijk. Tot in de late uurtjes werd nog nagepraat onder het genot van een drankje.

Zondag 3 juli. Vroeg uit de veren om het eitje met spek van Els te ontvangen. Els had het er maar druk mee om voor iedereen zowel op zaterdag als zondag naar wens een eitje klaar te maken. Om 10:00u was de briefing voor de zondagsrit. Vanaf Camping de Tulpenweide via centrum Breezand naar Julianadorp op weg naar Den Helder. Aldaar aangekomen konden we twee uur on eigen pad uitstippelen. Rondslenteren, Maritiem museum bezoek miniatuurboten bekijken of een terrasje nemen met als afsluiting een heerlijke lunch. Dus naar ieders wat wil.

Nadat we weer allemaal waren samengekomen vertrokken langs de veerpont naar de Texel. Het scheelde niet veel of we reden de boot op, maar dat werd op tijd ingezien door Els die plots omkeerde om de andere richting uit te rijden. Door de straten van Den Helder en lange polderwegen op weg naar het mooie Solexmuseum van Piet Schabbing in Breezand. Ontvangst met koffie, thee of een ander drankje. Als dank werd aan Piet een leuk cadeau gegeven wat met grote zorg werd uitgepakt. Een mooi toevoeging voor het museum en had het er nog niet in staan. Met kleine groepje door het doolhof van een museum waar je ogen te kort kwam om alle te bekijken. Piet heeft er een levenswerk van gemaakt met de passie van Solex in combinatie met een tijdsbeeld van de Solex periode. Nadat ieder zijn ogen had uitgekeken vertrokken we weer richting de camping.

Een kort tochtje van een kleine 40 km maar o zo gezellig om het weekend af te sluiten. Ongeveer een 50% vertrok na aankomst, maar de rest genoot nog van het restant BBQ wat voor de variatie door Frank werd bereid. Ook de zondag avond was nog gezellig rond de geitenweide. Met een genot van bokkesprongen door de geitjes was het een feest als afsluiting van een zonnig weekend.

Veel dank aan Els en Arnold voor het organiseren en allen die meegeholpen hebben  om er een geslaagd Solexweekend van te maken.  Dit met de aankondiging dat volgend jaar in het weekend op 1 en 2 juli 2023 georganiseerd wordt in Zeeuws Vlaanderen.