Hallo lezers van de ritverslagen van Pegalex . De solexclub van Oosterbeek en omstreken. Vooral van omstreken was op deze rit helemaal van toepassing. 7  man van Pegalex Ruurd, Frank, Tom, Paul, Chris. Gert en Koos. Gert had Frits al een extra rijder van Vroem-Vroem helemaal vanuit Het Gooi meegesmokkeld om deel te nemen en Koos had Gerard uit het dorp Wehl overhaalt mee te rijden in deze mooi Solextoertocht.

De ochtend begon met een kop koffie en/of thee in de Paperclip in Velp. Het gesprek over wat het beste was voor gebruik tijdens het sleutelen de steeksleutels 9 t/m 14 of toch de Engelse sleutel is duidelijk in het voordeel van de steeksleutels afgesloten. Dit kwam door het pleidooi dat Ruurd voor de steeksleutels hield. Om half elf zijn we gestart met de rit zoals in de bovenstaande kaart staat  aangegeven. Aan de rechterzijde van de kaart langs de IJssel omhoog, met een gemiddelde van 27 km/uur zoals altijd bij de ritten. Echter de solex van Frits had een off-day en wilde die dag niet sneller dan 25 km/uur met de wind in de rug. Iedereen had wel een tip voor Frits. Via Rheden, Dieren, Brummen, Empe en Oeken kwamen we bij Voorst voor een lichte lunch bij het plaatselijke Pannenkoeken restaurant. Tom was zo blij dat hij bijna voor de hele groep had afgerekend. Van Voorst terug naar Empe en daarna binnendoor naar Loenen en langs de militaire begraafplaats naar de A-50 en terug naar Arnhem. Om toch wat mee te krijgen van de mooie omgeving van Velp zijn we via Rozendaal en het eerste bulten van de Posbank en Velp terug gereden naar de Paperclip.

Niet genoemd in dit reisverslag zijn de mooie kastelen en buitens langs de 70 km lange route, De mooie uitzichten over de IJssel en de toeristische hoogtepunten van de dorpen. Veel plezier als je de route ook wilt rijden.

Groeten Chris