Om 10:00u komen 10 solexliefhebbers samen in Bronkhorst, wat officieel het kleinste stadje van Nederland is. Het heeft stadsrechten gekregen in 1482 zoals bij veel steden in de Graafschap bestond de bebouwing veelal uit losse boerderijen. Wat betreft grootte 150 inwoners en uitstraling is dit Gelderse plaatsje met maar een handjevol huizen echt een dorp. Een mooi dorpje dat dan weer wel.

Op de eerste zondag van mei werd de Bloesemtocht in de Betuwe gereden. Ondanks dat de weersvoorspellingen niet zo goed waren, werden we op deze ochtend begroet door een lekker zonnetje; dat was alvast een mooie meevaller! Tegen tien uur druppelden de eerste Solex-liefhebbers binnen in Ingen. Sommigen waren thuis al op de Solex gestapt, voor anderen was dat te ver; zij waren met de auto met de Solex op de fietsendrager.

Hallo lezers van de ritverslagen van Pegalex . De solexclub van Oosterbeek en omstreken. Vooral van omstreken was op deze rit helemaal van toepassing. 7  man van Pegalex Ruurd, Frank, Tom, Paul, Chris. Gert en Koos. Gert had Frits al een extra rijder van Vroem-Vroem helemaal vanuit Het Gooi meegesmokkeld om deel te nemen en Koos had Gerard uit het dorp Wehl overhaalt mee te rijden in deze mooi Solextoertocht.