7 september 2013 10e Airborne Solextoertocht

Al weer de tiende keer de Airbornetocht. Bij het uitzetten van de tocht stuitten we meteen op problemen. Tegelijk met onze tocht werd de Ride for the roses gereden, een wielertocht met 6000 deelnemers, deze zou om 12.00 uur door de gemeente rijden. Op de route lag de Fonteinalle het was dus belangrijk dat we voor 10.45 uur weg waren anders konden we er niet meer door.

In Arnhem werd de Bridge to bridgeloop gehouden dus daar konden we ook niet door. Na veel gepuzzel werd er voor gekozen om het eerste deel van de tocht over Heteren te laten gaan. Op de dag zelf regende het s'morgens pijpenstelen, er was na half elf droog weer voorspeld maar dat was nauwelijks te geloven.

Maar inderdaad na 10.00 uur begon het zachter te regenen en op het moment dat de 46 rijders vertrokken druppelde het nog wat na. Daarna werd het weer allen maar beter en de rest van de dag was het zonnig. Zoals gezegd ging de tocht eerst naar Heteren en daarna over de dijk richting Wageningen. We wilden met de pont naar de overkant, maar deze was tijdelijk uit de vaart genomen vanwege de geplande wielerronde. Uiteindelijk kwam de pont toch naar ons toe, zodat we naar de overkant konden. Daar werden we weer opgehouden omdat de wielrenners vertraagd waren en nog op ons parcours reden.

Na overleg werd besloten om dan maar te wachten tot ze voorbij waren. Na ongeveer 20 minuten was dit het geval zodat we onze tocht konden vervolgen; Wageningen in en naar de eerste stop, Hotel de Wereld. Na deze stop reden we verder door Wageningen naar Renkum en Heelsum daarna Doorwerth, om vervolgens weer aan te komen bij het kasteel. Daar werd de lunch genuttigd. Het was niet alleen de 10e keer voor ons, maar de Zalmen waar we altijd starten had ook zijn
10-jarig bestaan.

Na de lunch ging de tocht verder naar Heelsum en door het bos naar Ede. In het bos was het druk met fietsers omdat
daar nog een parcours van de Ride for the roses werd gereden, uiteindelijk kwamen we aan in Ede, waar we werden tegengehouden omdat, jawel, de wielerronde ook hier te laat was zodat we er weer niet doorkonden Huub en Gerrit wisten nog een tussendoorweggetje zodat ook dit obstakel werd overwonnen.

Tweede stop was bij het Airborne-monument op de Ginkelse heide Daarna ging de tocht verder richting Wolfheze waar we stopten bij de Airebornebank. Hierna door het bos naar Oosterbeek en daarna terug naar kasteel Doorwerth Huub en Eric bedankt voor de hulp bij het uitzetten, de rest bedankt voor de komst.

Ruurd