Zondag 19 januari was het eindelijk weer zover. Het was tijd voor de Nieuwjaarsreceptie van Stichting Pegalex. Zoals vanouds vond het gebeuren plaats in “Onder de Pannen” te Wolfheze. De weergoden waren ons die dag goed gezind en de Solex werd dus van stal gehaald. Na een ritje van zo’n 14 km bleek dat nog drie andere rijders per Solex gearriveerd waren. In de loop van de middag begon het aardig vol te lopen op de zolder in Wolfheze.

Nieuwjaarswensen werden uitgewisseld en de stemming begon er aardig in te komen onder de 33 aanwezigen. Via een ‘Powerpoint” presentatie heette voorzitter Frank ons allen welkom en werd er eerst stil gestaan bij het overlijden van Sjoerd van der Heide vorig jaar. Daarna ontvouwde Frank de Pegalex plannen voor 2020 en werd de nieuwe toerkalender gepresenteerd. Dit alles onder het nuttigen van heerlijke borrel en hapjes die langs bleven komen.

Een van de hoogtepunten van de middag was het uitreiken van de kilometervreters prijs 2019. Bij de dames ging de prijs naar Myrna Bongers met 337 kilometers. Bij de heren waren er vier kilometervreters met Ruurd die voor de vijfde maal in zijn carrière de prijs in ontvangst mocht nemen, en met Chris en Paul als nieuwkomers, allen goed voor 580 km. Frank die ook het maximale had meegereden telt helaas niet mee, omdat bestuursleden uitgesloten zijn. Een speciale verrassing voor de aanwezigen was de gift van een handy tool vanwege 10 jaar Stichting Pegalex. En dit bracht ons dan aan het eind van een plezante middag mede dankzij de gastsvrijheid, hulp en inzet van Didi en Theo Groothuis. Hoop iedereen weer te zien op 22 maart voor de “Warming Up Ride”.