Lieve Solex rijders

 Wat een geweldige dag hebben jullie allen aan mij gegeven 06-04-2014.

Voor mij begon het om kwart voor 12. Wat een rare tijd , zo vroeg vertrekken voor een ritje van ongeveer een half uur naar Doorwerth te Solexen. Ik dacht geen vragen stellen , het zal wel. Normaal gaan we via Indoornik en Heteren naar Doorwerth, maar nu gingen we langs de Linge op naar Heteren. Ook hier geen vragen. We kwamen ongeveer rond 10 over 12 bij de Mc Donalds in Heteren aan. Eric stelt voor om even koffie te drinken, want we zijn een beetje te vroeg. Ook hier stel ik geen vragen. Heerlijk een half uur gezeten aan een bakje cappuccino. Rond tien voor één vertrokken we richting Doorwerth. Bij aankomst zag ik niets bijzonders, waarom zo vroeg weg?

Enfin iedereen begroeten en een enkeling feliciteerde me maar, terwijl er toch verschillende er van af wisten. Om half 2 was de start zoals gepland en we gingen op weg richting Heteren naar Indoornik. In Indoornik woont familie van mij. In mijn beleving dacht ik zouden Art en Hetty thuis zijn, dan konden ze mijn Solex vrienden aanschouwen. Maar bij de bocht vlakbij hun huis stonden ze buiten. Ik dacht nog wel wat leuk ze zwaaien ons toe en wat een belangstelling daar. De voorrijders van de Solextocht reden rechtstreeks naar mijn familie toe en toen ik verder reed zag ik ook een hoop vrienden staan en toen zag ik pas dat iedereen een Solex vast had en ik zag Els uit Zeeland. Ik vroeg nog wel of zij ook mee gingen rijden? Wat bleek al die mensen in Indoornik hadden vanaf kwart voor twaalf allemaal Solex les gehad van Els en Nico van het Solexverhuur. Theo, mijn dochters en meer van mijn familie hebben de pleures gewerkt om de catering goed op te zetten, want al die mensen moesten te eten hebben.                                                                                                                      

In de tijd dat ik vertrok naar Doorwerth en het kwartje begon te vallen. Mens wat was ik blij verrast en wat genoot ik van deze verrassing. Ik had helemaal niets in de gaten. Nadat ik bij gekomen was en iedereen had begroet gingen we op weg met alle Solexrijders, die in Doorwerth van start gingen en allen die in Indoornik klaar stonden richting Zetten. Niet wetende dat we naar ons huis reden. Daar werd de verrassing compleet gemaakt. Er kwam meteen het drankje van 65 jaar Solex Nederland voor de dag” “Schrobbeler”. Daarna was er gebak , koffie en frisdrank. Wat een feest. Frank deed nog een woordje tot mij en ik kreeg een mooie T-shirt met mijn feestje erop “50” We gingen weer op weg we reden richting Herveld naar de dijk. Deze dijk reden we tot Dodewaard daar gingen we de dijk af om even te stoppen in Hemmen. Wat genot ik van deze Solex rit, maar ik niet alleen maar ook de gastrijders en ik hoop ook al mijn Solex vrienden die in Doorwerth op gestapt waren. Even weer een kleine fotosessie en we gingen weer verder naar de dijk van Randwijk om in Heteren weer eraf te gaan. Het eind kwam in zicht, want we gingen weer de brug bij Heteren over om weer te eindigen waar we gestart waren. Wat een verrassing was dit om nooit meer te vergeten en zeker gebeurd dit niet, want er zijn genoeg foto’s gemaakt om er een mooi boek van te maken.

 Mens wat heb ik genoten.

Ik wil iedereen hartelijk danken, het was GEWELDIG.!!!!!!!!!!!

Tonnie Peters “Sarah”