Het is 06 april 2014 rond 13:00 uur wanneer de eerste solexen komen aangereden bij de sporthal aan de Dalweg te Doorwerth. Het is de eerste rit van het jaar, dus het is afwachten wat de opkomst zal zijn. Om iets na 13:30 uur wordt, de tot dan toe“Tour du solex Doorwerth avec boisson froide gratuit” genoemde tocht gestart en rijden we een stukje door Doorwerth, richting de brug naar Heteren en via Heteren richting Indoornik.
En daar stond tot “ieders” verbazing ineens een groep mensen met solexen. Het bleek Theo met de familie te zijn.

Deze verrassing was voor de 50ste verjaardag van Tonnie (gefeliciteerd). De familie had even daarvoor, van Els en Nico uit Zeeland, een korte introductie les gehad van hoe op een solex te rijden. Na een korte stop werd met de uitgebreide groep mensen koers gezet richting het huis van Theo en Tonnie in Zetten. Het huis was natuurlijk versierd en ook Sarah met de solex was van de partij. Na een lekker boisson froide gratuit (Schrobbelèr), kopje koffie, glaasje fris, stukje taart en de verjaardagscadeaus voor Tonnie, werd na een woordje van Frank nog een groepsfoto gemaakt voor een leuke herinnering aan deze dag.
Vervolgens sprong iedereen weer op de solex en ging de tocht verder als Tonnie’s 50th birthday ride. Het werd een leuke geïmproviseerde tocht van Theo langs de bloesem. Via Zetten, Andelst, Herveld, de dijk over richting Dodewaard en Hemmen. Mede door het toch wel lekkere weer en enthousiasme van de gastrijders werd de tocht ook door hun helemaal afgemaakt richting Doorwerth.
Hier werd bij de Sporthal nog een drankje gedronken, waarna alle deelnemers weer langzaam huiswaarts keerden. Hopelijk heeft iedereen genoten van de rit en Tonnie van haar onvergetelijke 50ste verjaardag. Tot ziens bij de volgende Pegalextocht, de Apeldoorn en omstreken – deel 1 tocht op zondag 27 april.

Met vriendelijk groeten,

Arnold & Rik Schoeman