Op 20 juni stond de midzomer Solextocht gepland. De start van de tocht was gepland nabij het Van der Valk hotel Duiven. De basis voor de tocht was de knooppunten route De Liemers op z’n lekkerst.

Deze tocht is op 2 punten aangepast i.v.m. het blauwe verkeersbord met daarop de tekst fietspad. Verboden om te rijden voor Solexen. Een groot probleem was dat niet. Met 2 lussen was het mogelijk om de borden te omzeilen. En dat maakte de tocht er niet minder mooi van. Van de oorspronkelijke route van 55 km werd de tocht door de 2 lussen wel iets langer. Uiteindelijk was de afstand 75 km. Goed te doen op de Solex en het weer was perfect. Niet te warm of te koud.

We starten de 2e Pegalex tocht van 2021 met 8 personen. De deelname is niet zo groot, maar dat zal te maken hebben met het feit dat het 20 juni Vaderdag is. We beginnen bij knooppunt 62 midden in Duiven. Vandaar begint de tocht. We rijden door de prachtige binnenlanden met mooie vergezichten richting Didam. Omdat er nog geen koffie is gedronken bij de start, besluiten we om dat dan in Didam te doen. Niet gepland maar toch konden we een mooi plekje op het terras vinden. Op een prachtig terras van “Jan en Jan” genieten we van een drankje en voor sommigen ook een hapje. Genieten van de zon vliegt de tijd voorbij. De Solexen worden weer gestart, en we rijden met een mooie bocht richting Babberich. Vandaar gaan we richting Elten laag en maken de 1e lus. Lobith slaan we over maar de lus door Duitsland is zeker zo mooi. Onze volgende stop komt in beeld. Tolkamer waar we ook gaan lunchen op de kade. Een prachtige locatie en gelukkig nog niet al te druk. Bij aankomst staan er mooie VW buggy’s geparkeerd. Toch niet echt interessant voor de kever liefhebber Jan en de VW bus liefhebber Ruurd. Op het terras heb je een mooi uitzicht over de Rijn. Een aanrader om een keer aan te doen als je in de buurt bent. Na de lunch vertrekken we richting De Bijland. Zon water en dijken maken het leuk om in dat gebied rond te rijden op de Solex. We rijden richting Pannerden. Bij knooppunt 56 maken we de 2e lus. We blijven over dijkjes rijden met prachtig uitzicht over het water. We passeren het Looveer. Aan de andere kant van het water ligt Huissen. We steken het water niet over. De Solex van Chris krijgt wat kuren. Het wordt opgelost door de sproeier er een paar keer uit te halen. Vanaf knooppunt 61 verlaten we de dijk om richting Duiven te rijden. Allemaal bereiken we knooppunt 62 waar onze reis is begonnen. In Duiven drinken we nog een drankje bij het lokale Griekse restaurant Elia. Nee Ouzo zat er helaas niet in. We moeten allen nog verder op de Solex of met de auto. Met de laatste druppels benzine bereiken Frank en ik Doorwerth. We kunnen terugkijken op een mooie Solextocht. Voor de liefhebbers die niet in de gelegenheid waren om te komen rijden hieronder de knooppunten lijst zo als de tocht uiteindelijk gereden is.

De Liemers op z'n lekkerst! Met 2 extra lussen i.v.m. fietspad niet toegestaan voor Solexen.

                             

van links naar rechts lezen

                     
                             

62

91

93

50

16

20

02

04

64

63

34

35

28

32

 
                             

25

07

02

06

30

33

96

81

89

90

55

54

56

65

 
                             

64

63

61

59

60

62

                 
                             

Ik wil de deelnemers bedanken voor een gezellige dag op de Solex.

Met vriendelijke groet Arnold Schoeman en hopelijk tot een volgende keer.