Op maandagavond 14 september hebben we met z’n drieën een alternatieve airborne route gereden via Heteren, Heelsum en de Ginkelse hei. We misten de gezelligheid van de groep en het ontmoeten van ‘oude bekenden’. Maar wat een mooie avond om te solexen! En we waren niet de enige. Bij de diverse monumenten waren we nooit alleen. En al komen we zelf uit deze omgeving, we konden lang niet alle vragen van de andere bezoekers beantwoorden! Gelukkig konden we op onze telefoons veel informatie alsnog opzoeken.

Het jaar 2020 zal de geschiedenisboekjes ingaan als het corona jaar. Het jaar waar veel niet mag maar gelukkig zijn er alternatieven zoals de alternatieve airborne solextocht.

Om toch nog een beetje airborne gevoel te krijgen heb ik besloten om de tocht te gaan rijden. Omdat niet alle huisgenoten graag op de solex rijden zijn het maar liefs 3 dagen geworden met van alles wat. Fietsen, lopen en solex rijden. Voordeel hiervan is dat je net wat meer tijd hebt om alles wat de deelnemende gemeenten hebben bedacht eens rustig te bekijken.

Alternatieve Airborne Solextoertocht 2020.

Frank Vonck ging alleen op pad met een coronaproof Solex

Wat te doen tijdens een coronapandamie met de daarbij behorende maatregelen. Met een groep mag je niets, maar alleen mag je alles. Stichting Pegalex kwam op het idee om een aantal Airborne routes uit het verleden op de website van Stichting Pegalex te plaatsten zodat eenieder een keuze kon maken om individueel een alternatieve Airborne solex toertocht te rijden in de maand september 2020.

8 September 2019 was de dag dat we met een aantal leden van de Tuf-Tuf ’07 club uit Bergen op Zoom met de laatste Airborne tocht van Pegalex meereden.

Zoals ieder jaar waren we weer heel enthousiast, zo enthousiast dat we direct weer een paar plaatsen op de Camping “de Boersberg” gereserveerd hebben om in 2020 weer mee te kunnen rijden.

Wie had toen ooit kunnen bedenken dat door een pandemie alles afgelast zou worden.

Het gebeurde echter toch.

Zondag 19 januari was het eindelijk weer zover. Het was tijd voor de Nieuwjaarsreceptie van Stichting Pegalex. Zoals vanouds vond het gebeuren plaats in “Onder de Pannen” te Wolfheze. De weergoden waren ons die dag goed gezind en de Solex werd dus van stal gehaald. Na een ritje van zo’n 14 km bleek dat nog drie andere rijders per Solex gearriveerd waren. In de loop van de middag begon het aardig vol te lopen op de zolder in Wolfheze.

Subcategorieën