Rond 10 uur verzamelden ongeveer 75 Solexrijders en sympathisanten zich bij de achteringang van kasteel Doorwerth. De ophaalbrug was in verband met een opname van TV Gelderland afgesloten. De aanmelding en het ophalen van de flyer, medaille en koffiebon liep zoals gebruikelijk voortreffelijk.

Op zondag 25 juli kwamen we met 12 Solexisten bijéén in Laag Soeren voor de start van de door Frank uitgezette mooie dagtocht "Tour de Papier" door Midden-Gelderland. Sommigen hadden er al een uurtje rijden op zitten, anderen hadden de Solex op de auto meegenomen.

De week voorafgaand aan het weekend druppelen de Solex liefhebbers binnen op Camping Hitjesvijver aan de Willem Barentszweg 101 te Heerlen. Het weekend nadert en op vrijdag 2 juli zijn er al veel aanwezig om een Solexritje te maken als opwarming voor het weekend. Niet alleen een groot veld is praktisch geheel gereserveerd en bezet door Solexliefhebbers, maar ook chalets, stacaravans en trekkershutten worden benut. Op het grote veld staan voornamelijk caravans, campers, tenten en vernuft ingerichte auto’s waarin de nachten doorgebracht worden. De organisatie lag bij Solexclub Zeeland en het Oosterbeekse Pegalex, maar werden goed bijgestaan door Tuf-Tuf uit Bergen op Zoom en een aantal enkelingen uit alle hoeken van Nederland.

 

Op 20 juni stond de midzomer Solextocht gepland. De start van de tocht was gepland nabij het Van der Valk hotel Duiven. De basis voor de tocht was de knooppunten route De Liemers op z’n lekkerst.

Onder ideale omstandigheden verzamelden 24 min 3 rijders zich op de parkeerplaats van het Boscafé De Beken. Drie personen die zich aangemeld hadden, konden niet komen wegens ziekte en omdat de Solex niet aan de praat te krijgen was. Voor wie hem nog een keer wil rijden met de route.nl-app op de telefoon, het is route 2458135. Nadat Tom had aangegeven dat men Corona-proof koffie kon bestellen, werd er naast koffie en andere dranken ook genoten van flinke appeltaart punten met slagroom.