Op een frisse ochtend arriveren de eerste Solexliefhebbers aan op de grote markt in Wageningen onder het genot van de zang en ondersteund door het orgel van de Johannes de Doper kerk. Gebouwd rond 1263 in de Romaanse stijl en in de gotische stijl bijgebouw in de 15de eeuw. Maar Jan had afgesproken in de Kater tegenover de kerk alwaar we ons heerlijk konden warmen voor de openhaard. Langzaam kwamen de 11 solexrijders samen. Nadat eenieder voorzien was van een warm drankje werd de door Frank meegebrachte deelnemerslijst ingevuld.

Op een zeer warme en zonnige 26 september 2021 vertrokken wij alweer voor de derde keer over de Waalbrug richting

onze oosterburen. We waren ongeveer met z'n veertienen en het eerste gedeelte via het Hollands Duitsch Gemaal , aan de bovenzijde van de Duffelt langs het Kerkje van Persingen en langs Ooij liep voorspoedig.

Rond 10 uur verzamelden ongeveer 75 Solexrijders en sympathisanten zich bij de achteringang van kasteel Doorwerth. De ophaalbrug was in verband met een opname van TV Gelderland afgesloten. De aanmelding en het ophalen van de flyer, medaille en koffiebon liep zoals gebruikelijk voortreffelijk.

Op zondag 25 juli kwamen we met 12 Solexisten bijéén in Laag Soeren voor de start van de door Frank uitgezette mooie dagtocht "Tour de Papier" door Midden-Gelderland. Sommigen hadden er al een uurtje rijden op zitten, anderen hadden de Solex op de auto meegenomen.

De week voorafgaand aan het weekend druppelen de Solex liefhebbers binnen op Camping Hitjesvijver aan de Willem Barentszweg 101 te Heerlen. Het weekend nadert en op vrijdag 2 juli zijn er al veel aanwezig om een Solexritje te maken als opwarming voor het weekend. Niet alleen een groot veld is praktisch geheel gereserveerd en bezet door Solexliefhebbers, maar ook chalets, stacaravans en trekkershutten worden benut. Op het grote veld staan voornamelijk caravans, campers, tenten en vernuft ingerichte auto’s waarin de nachten doorgebracht worden. De organisatie lag bij Solexclub Zeeland en het Oosterbeekse Pegalex, maar werden goed bijgestaan door Tuf-Tuf uit Bergen op Zoom en een aantal enkelingen uit alle hoeken van Nederland.